Fase 304 / Relats

A cada dubte

A cada passa la necessitat d’expressar-se el duu fins aquí. Però el judici el fa dubtar, i el dubte obre les portes a la comoditat de la passivitat. I aquesta opció, com totes, no és neutra. Està fent equilibris sobre una corda destensada i acabarà caient a un lloc o altre: alea iacta est.

A cada evasió la no-acció retorna en forma de conseqüències. Potser només s’ha adonat del seu dolor. S’ha autodiagnosticat la falta de plaer emocional i la incapacitat de gestionar-lo. No només ara, tota la vida, cada cop que l’ha rebut, no ha sabut tractar-lo amb respecte. Replantejar-se allò assumit també és introspecció i aprendre del passat per corregir errors: deixar de viure en el passat per viure del passat.
 
A cada instant ressona. Provoca tendències bipolars i desgasta. En un primer moment és ell el culpable, el negacionista que no accepta les mogudes internes, qui hi renuncia i es flagel·la. Fins que la raó, com sempre, torna. I assimila cada experiència de manera enriquidora, valorant positivament un passat inamovible que li va proporcionar felicitat, deixant enrere el desig fictici d’eternitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s