Fase 304 / Relats

Arbre centenari

Va ser una excursió cap a finals d’agost. Vam endinsar-nos, a través d’una pista forestal, més enllà del refugi de muntanya. Les pistes d’esquí, aleshores verdes, eren un oasi enmig dels arbres poderosos que controlaven aquell vessant. Entre aquells avets vam caminar, fins que vam deixar la pista i vam agafar un caminet que baixava, amb forta pendent, fins a trobar-se el clar rierol. L’aigua cristal·lina jugava capriciosament amb les flames del sol de l’estiu ja avançat.

Creuant el riu per un pont de fusta, vam arribar a una part del bosc especialment llòbrega, a la banda de l’obaga. Allà, la molsa cobria les pedres i l’escorça dels arbres altius, dotant-los d’una màgia especial, de mil històries i llegendes que mereixien ser escoltades, de segles i segles de fantasies que els viatgers havien pogut anar descobrint en petits instants.

I hi havia un arbre, un vell de barbes llargues i grises, que em va parlar en la llengua dels anys i em va captivar especialment. Un arbre centenari les fulles del qual havien estat substituïdes per una teranyina de molsa esfilagarsada que queia en delicats ramats gairebé fins al terra. Quantes llegendes podia contenir! Quants éssers fantàstics, els noms i rostres dels quals no ens podem ni imaginar, habitaven al seu voltant i al seu interior!

I, al cap de les hores de contemplar-lo, el sol va anar canviant la seva posició i el va il·luminar i…, oh! El va dotar de vida! Aquell arbre mort va recuperar el seu moviment i el seu alè màgic gràcies a la llum daurada del sol d’agost. Els raigs del sol es filtraven entre les seves barbes i es diversificaven, sorgien mil reflexos i ombres que podien contenir tantes promeses…

I vaig pensar: que sovint veiem la mort com a quelcom horrible, quan és capaç de concebre tanta vida i bellesa en el seu si…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s